Промените в Конституцията влязоха за второ четене в парламента.  ИТН

...
Промените в Конституцията влязоха за второ четене в парламента.  ИТН
Коментари Харесай

ИТН и Възраждане напуснаха залата преди промените в конституцията

Промените в Конституцията влязоха за второ четене в Народното събрание.  ИТН и „ Възраждане “ напуснаха залата след две заявления. От „ Възраждане “ обявиха, че ще внесат измененията в Конституционния съд, а от Има Такъв Народ, че ще се подпишат под жалбата на „ Възраждане “. 

Тошко Йорданов, Има Такъв Народ: " Унизително беше да има вълнения, а вие, господин ръководител, стоите като някаква муха откъм гърба. А тук е цялостно с конституционалисти, ще хванете флекса и с малоумен възторг ще режете конституцията жестоко. Искате сглобката да овладее страната. "

Костадин Костадинов, водач на " Възраждане ": " Тази зала беше поругана от един развилнял се башибозук. Видяхме сходни подиуми и преди 10 години, когато башибозукът Движение за права и свободи беше сложил Българска социалистическа партия с държавното управление на Орешарски. Тези, които застават пред или зад Движение за права и свободи по този начин безславно им свършват политическите кариери. Всеки българин си задава въпроса, в случай че този башибозук работи по този начин в Народното събрание, по какъв начин ли се отнася с елементарните жители? Този башибозук се е провъзгласил за конституционно болшинство, който размахва юмруци в залата, който заплашва с убийства в залата и споделя: " Ние сме закона! ". Това е антиконституционен башибозук ".

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова се дистанцира от дейностите на " Възраждане " и Има Такъв Народ и съобщи, че социалистите ще изразят мнението си " срещу " по всички оферти.

Корнелия Нинова, Българска социалистическа партия: " Доказваме, че сме единствената съпротива и опция на сглобката и на нейните дейности. Това, което вършат " Възраждане " и Има Такъв Народ е любопитно. Ако бойкотират този развой, въпросът е за какво сред първо и второ четене внесоха десетки оферти за смяна. Ние сме срещу тези юридически нескопосани оферти. А тези, които бойкотират, няма да са тук да защитят личните си оферти. Този парламент няма нито юридически, нито честен потенциал, подигравате се необразовано и несъстоятелно ", уточни тя.

Христо Иванов, ПП-ДБ: " Конституционното статукво в правосъдната власт през тези 30 години е източник на разтърсвания. Този парламент не можел да трансформира Конституцията? Кого да питаме - Радев да питаме, на кой парламент му е позволено? Кой ще бъде законен? "

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР